Nutriční hodnoty (Koláč s borůvkovotvarohovou peřinou nejen pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 885 kJ / 4 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 58,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 244,20 g |
– nasycené | 29,83 g |
– nenasycené | 192,44 g |
–– mononenasycené | 135,70 g |
–– polynenasycené | 56,74 g |
––– omega 3 | 17,21 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 797 mg |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 446,75 g |
– cukry | 78,65 g |
––– laktóza | 12,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
300 g 300 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 300 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
10 10 střiků tekutého sladidla pro diabetiky (nebo 0,5 hrnku cukru krupice) | E951 - Aspartam | |
3 3 tvarohy | Tvaroh polotučný | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
750 g 750 g borůvek (mražené, nebo čerstvé) | Borůvky čerstvé | 750 g |
cukr (podle chuti, pro diabetiky buď dia cukr, nebo bez cukru) | Cukr bílý |