Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Koláč s borůvkovotvarohovou peřinou nejen pro diabetiky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 885 kJ /
4 514 kcal
Bílkoviny111,95 g
– z toho živočišné bílkoviny58,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny53,75 g
Tuky244,20 g
– nasycené29,83 g
– nenasycené192,44 g
–– mononenasycené135,70 g
–– polynenasycené56,74 g
––– omega 317,21 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 797 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy446,75 g
– cukry78,65 g
––– laktóza12,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje Olej řepkový 187.5 ml
300 g 300 g jogurtu Jogurt kravský bílý 3,5% 300 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
trochu trochu mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
10 10 střiků tekutého sladidla pro diabetiky (nebo 0,5 hrnku cukru krupice) E951 - Aspartam
3 3 tvarohy Tvaroh polotučný
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
750 g 750 g borůvek (mražené, nebo čerstvé) Borůvky čerstvé 750 g
cukr (podle chuti, pro diabetiky buď dia cukr, nebo bez cukru) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.