Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 118 kJ /
745 kcal
Bílkoviny17,28 g
– z toho živočišné bílkoviny7,47 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,81 g
Tuky49,61 g
– nasycené6,12 g
– nenasycené41,77 g
–– mononenasycené28,96 g
–– polynenasycené12,80 g
––– omega 33,37 g
Vláknina12,82 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,80 g
Sacharidy53,73 g
– cukry25,06 g
––– laktóza9,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 jehněčí žlázy Býčí žlázy
1 dl 1 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
2 dl 2 dl rajčatového pyré Pyré z červených rajčat 200 g
4 lžíce 4 lžíce francouzské hořčice Hořčice dijonská 60 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml
1 dl 1 dl vývaru (ne bujón) Vývar hovězí 100 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
1 dl 1 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
olej Olej řepkový
ocet Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.