Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s brokolicí v bešamelové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 12 443 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,90 g |
Tuky | 97,95 g |
– nasycené | 55,11 g |
– nenasycené | 35,70 g |
–– mononenasycené | 30,62 g |
–– polynenasycené | 5,08 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 66,30 g |
Cholesterol | 690 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 390,63 g |
– cukry | 38,64 g |
––– laktóza | 7,14 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 2 kg 2 kg brambor | Brambor zimní | 2000 g |
500 g 500 g brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
kousek kousek slaniny | Špek | |
česnek | Česnek čerstvý | |
cibule | Cibule čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
6 dkg 6 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
8 dkg 8 dkg másla | Máslo kravské | 80 g |
3/4 3/4 mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g sýru Eidam | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |