Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,76 g |
| Tuky | 34,92 g |
| – nasycené | 19,30 g |
| – nenasycené | 13,04 g |
| –– mononenasycené | 9,16 g |
| –– polynenasycené | 3,88 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 81,63 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 227,61 g |
| – cukry | 40,71 g |
| ––– laktóza | 1,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| jehněčí kýta | Jehněčí kýta | |
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 2 2 menší celery | Celer bulva čerstvá | 1080 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 2 - 3 snítky 2 - 3 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 6 - 8 6 - 8 brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 100 g 100 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 100 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 25 g 25 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 375 ml 375 ml vývaru (z jehněčího masa) | Vývar masový | 375 ml |
| 1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 37.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce posekaných kapar | Kapary | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bazalky (petrželky) | Bazalka čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |