Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečený špenát s brambory a vejcem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 018 kJ /
2 394 kcal
Bílkoviny120,42 g
– z toho živočišné bílkoviny73,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,30 g
Tuky117,55 g
– nasycené55,60 g
– nenasycené36,70 g
–– mononenasycené30,43 g
–– polynenasycené6,27 g
––– omega 30,78 g
Vláknina60,30 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 2,12 g
Sůl5,94 g
Sacharidy192,75 g
– cukry27,80 g
––– laktóza14,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
900 g 900 g listového špenátu Špenát čerstvý 900 g
700 g 700 g brambor Brambor zimní 700 g
50 g 50 g jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá 50 g
2 2 větší stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
4 4 vejce (nebo dle počtu strávníků) Vejce slepičí 280 g
100 g 100 g jemně strouhaného parmezánu Parmezán 100 g
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice Hořčice dijonská
1 lžička 1 lžička tymiánu (použila jsem sušený) Tymián sušený 5 g
máslo Máslo kravské
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.