Nutriční hodnoty (Zapečený špenát s brambory a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 018 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,30 g |
Tuky | 117,55 g |
– nasycené | 55,60 g |
– nenasycené | 36,70 g |
–– mononenasycené | 30,43 g |
–– polynenasycené | 6,27 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 60,30 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 5,94 g |
Sacharidy | 192,75 g |
– cukry | 27,80 g |
––– laktóza | 14,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 900 g |
700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
50 g 50 g jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 50 g |
2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
4 4 vejce (nebo dle počtu strávníků) | Vejce slepičí | 280 g |
100 g 100 g jemně strouhaného parmezánu | Parmezán | 100 g |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | |
1 lžička 1 lžička tymiánu (použila jsem sušený) | Tymián sušený | 5 g |
máslo | Máslo kravské | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |