Nutriční hodnoty (Žemlovka z vánočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 728 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 54,27 g |
– nasycené | 28,19 g |
– nenasycené | 20,45 g |
–– mononenasycené | 17,10 g |
–– polynenasycené | 3,35 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 325 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 90,25 g |
– cukry | 83,85 g |
––– laktóza | 12,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vánočka (500 g) | Vánočka | |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
rozinky (dle chuti) | Rozinky | |
ořechy (dle chuti) | Vlašské ořechy | |
skořicový cukr (dle chuti) | Cukr skořicový | |
máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |