Nutriční hodnoty ("Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 978 kJ / 2 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
Tuky | 181,06 g |
– nasycené | 120,19 g |
– nenasycené | 53,99 g |
–– mononenasycené | 48,38 g |
–– polynenasycené | 5,60 g |
––– omega 3 | 1,82 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 191 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 110,64 g |
– cukry | 101,29 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 zralé mango (viz tipy a triky) | Mango čerstvé | |
600 g 600 g smetany ke šlehání (40%) | Smetana kravská sladká 30% | 600 ml |
7 lžiček 7 lžiček třtinového cukru | Cukr třtinový | 84 g |
šťáva z 1/2 citronu a z | Šťáva z citrónu | |
velké mandarinky (klementinky) | Mandarinka čerstvá | |
6 plátků 6 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
1,5 lžičky 1,5 lžičky mletého kardamomu | Kardamom prášek | 7.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
1 1 klementinka (nebo větší mandarinka) | Mandarinka čerstvá |