Nutriční hodnoty (Domácí farmářský sýr)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 137,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 65,50 g |
– nasycené | 43,55 g |
– nenasycené | 19,25 g |
–– mononenasycené | 17,50 g |
–– polynenasycené | 1,75 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 258 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,05 g |
Sacharidy | 197,90 g |
– cukry | 197,90 g |
––– laktóza | 197,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 l 4 l čerstvého mléka (může být z mlékomatu NE z krabice) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 4000 ml |
Chlorid vápenatý (lze vynechat pokud nepasterizujeme) | E509 - Chlorid vápenatý | |
Syřidlo | Syřidlo | |
50 ml 50 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |