Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka z okurek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 044 kJ /
728 kcal
Bílkoviny12,33 g
– z toho živočišné bílkoviny9,05 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,28 g
Tuky61,35 g
– nasycené26,65 g
– nenasycené32,29 g
–– mononenasycené24,42 g
–– polynenasycené7,87 g
––– omega 32,24 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy30,29 g
– cukry12,93 g
––– laktóza7,73 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
5 5 menších sterilovaných okurek Okurka polní zavařená
200 ml 200 ml smetany (šlehačky) Smetana kravská sladká 12% 200 ml
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
2 lžíce 2 lžíce mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl Sůl mořská
2 lžička 2 lžička másla Máslo kravské 16 g
500 ml 500 ml vývaru (nebo 1/2 masoxu) Vývar masový 500 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.