Nutriční hodnoty (Omáčka z okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 044 kJ / 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,05 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
Tuky | 61,35 g |
– nasycené | 26,65 g |
– nenasycené | 32,29 g |
–– mononenasycené | 24,42 g |
–– polynenasycené | 7,87 g |
––– omega 3 | 2,24 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 30,29 g |
– cukry | 12,93 g |
––– laktóza | 7,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 5 menších sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
200 ml 200 ml smetany (šlehačky) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžička 2 lžička másla | Máslo kravské | 16 g |
500 ml 500 ml vývaru (nebo 1/2 masoxu) | Vývar masový | 500 ml |