Nutriční hodnoty (Telecí pečeně v hrubozrnné hořčici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 869 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 211,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,62 g |
Tuky | 77,96 g |
– nasycené | 26,13 g |
– nenasycené | 46,58 g |
–– mononenasycené | 35,88 g |
–– polynenasycené | 10,70 g |
––– omega 3 | 2,90 g |
Vláknina | 2,04 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 19,37 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g telecího masa (u nás krk bez kosti) | Telecí kýta | 1000 g |
3 PL 3 PL hrubozrnné hořčice (používám Bornier) | Hořčice hrubozrnná | 45 g |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 PL 2 PL přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
horká voda na podlití | Voda | |
2 KL 2 KL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
oříšek oříšek másla | Máslo kravské |