Nutriční hodnoty (Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,23 g |
Tuky | 42,61 g |
– nasycené | 18,82 g |
– nenasycené | 21,34 g |
–– mononenasycené | 16,61 g |
–– polynenasycené | 4,73 g |
––– omega 3 | 1,15 g |
Vláknina | 12,23 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 35,51 g |
– cukry | 17,26 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Hovězí plátky (podle porcí) | Hovězí kýta | |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
cibule na jemno | Cibule čerstvá | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
8-10 kuliček 8-10 kuliček nového koření | Nové koření | |
2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
lžíce lžíce cukru | Cukr bílý | |
lžíce lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
lžíce lžíce octa | Ocet lihový | |
3 lžíce 3 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
3 3 větší mrkve nastrouhané na jemno | Mrkev čerstvá | 150 g |
2 2 střední petržele nastr. na jemno | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru nastrouhaného na jemno | Celer bulva čerstvá | 135 g |
250 ml 250 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |