Nutriční hodnoty (Zapečená kýta s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 289 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,92 g |
Tuky | 16,81 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 8,25 g |
–– mononenasycené | 6,83 g |
–– polynenasycené | 1,43 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 20,96 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 93,90 g |
– cukry | 9,68 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřového masa (já použila kýtu, může být i plec nebo krkovička) | Vepřová kýta | 500 g |
8-10 ks 8-10 ks brambor | Brambor zimní | 450 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 49 g |
1 1 smetana (stačí 12%) | Smetana kravská sladká 12% | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
na ozdobu pažitka nebo zelená petrželka | Pažitka čerstvá | |
alobal na přikrytí |