Nutriční hodnoty (Vepřová roláda s listovým špenátem a lehkou vůní koňaku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 310,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 298,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,25 g |
Tuky | 121,23 g |
– nasycené | 44,39 g |
– nenasycené | 59,70 g |
–– mononenasycené | 46,60 g |
–– polynenasycené | 13,10 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 25,45 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 67,60 g |
– cukry | 19,83 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg vepřová plec (kýta) | Vepřová plec | 1500 g |
špenát čerstvý listový 250 g (nebo mrazený listový asi 7-8 válečků) | Špenát čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř drcený | Pepř černý | |
8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
cibule 4 ks 4 ks | Cibule čerstvá | 276 g |
1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
1 lžíce 1 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 11 ml |
3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
4 lžíce 4 lžíce koňaku | Brandy | 60 ml |
smetana (31%) | Smetana kravská sladká 12% |