Nutriční hodnoty (Pečené kuře s mrkvičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 31 969 kJ / 7 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 202,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 202,50 g |
Tuky | 80,67 g |
– nasycené | 28,74 g |
– nenasycené | 47,48 g |
–– mononenasycené | 21,22 g |
–– polynenasycené | 26,26 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 584,40 g |
Cholesterol | 92 mg |
Sodík | 16,13 g |
Sůl | 40,30 g |
Sacharidy | 1 234,06 g |
– cukry | 818,29 g |
––– laktóza | 0,29 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí stehna | Kuře stehno s kůží | |
3 lžičky 3 lžičky adžiky (směs koření, viz diskuze) | Adžika | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
0,5 0,5 – 1 dl bílého vína podle chuti | Víno bílé suché | |
2 lžičky 2 lžičky olivového oleje | Olej olivový | 10 ml |
2 lžičky 2 lžičky studeného másla | Máslo kravské | 16 g |
sůl | Sůl mořská | |
400 400 g mrkve (na krájená na špalíčky - já měla baby karotku) | Mrkev čerstvá | 20000 g |
sůl | Sůl mořská | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2 lžíce 2 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 30 ml |
1 1 čajová lžička kurkumy | Kurkuma mletá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
voda na podlévání | Voda | |
1 lžička 1 lžička sušeného tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
pečicí folie – sáček. |