Nutriční hodnoty (Brambory zapékané s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 268 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 70,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,98 g |
Tuky | 49,35 g |
– nasycené | 19,73 g |
– nenasycené | 20,81 g |
–– mononenasycené | 15,73 g |
–– polynenasycené | 5,08 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 56,20 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 4,78 g |
Sacharidy | 191,10 g |
– cukry | 24,90 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
500 g 500 g hub (lesních nebo hlíva) | Hřib čerstvý | 500 g |
200 g 200 g uzené vařené šunky (ne Pražská apod.) | Šunka vepřová vařená | 200 g |
3 3 vajíčka vařené natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
150 ml 150 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
několik lžic několik lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% |