Nutriční hodnoty (Gratinované brambory s bylinkovým dresingem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 747 kJ / 1 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 104,71 g |
– nasycené | 68,65 g |
– nenasycené | 30,88 g |
–– mononenasycené | 27,64 g |
–– polynenasycené | 3,24 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 180,61 g |
– cukry | 28,61 g |
––– laktóza | 17,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
sýr gouda (může být i eidam) | Gouda 45% t. v s. | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
bylinky | Petržel nať čerstvá | |
1/2 kelímku 1/2 kelímku bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
4-5 lžic 4-5 lžic smetany | Smetana kravská sladká 12% | 112.5 ml |
bylinky | Petržel nať čerstvá | |
trocha trocha oleje | Olej řepkový |