Nutriční hodnoty (Pestrý salát s tuňákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 313 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,56 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 6,79 g |
– nenasycené | 26,52 g |
–– mononenasycené | 11,11 g |
–– polynenasycené | 15,41 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 6,64 g |
Cholesterol | 557 mg |
Sodík | 516 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 21,95 g |
– cukry | 14,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 konzerva 1 konzerva masa z tuňáka (cca 180 g) | Tuňák filet | |
3 stonky 3 stonky jarní cibulky drobně nakrájené | Cibulka jarní čerstvá | |
2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1/2 1/2 ledového salátu nařezaného na proužky | Salát ledový čerstvý | 200 g |
hrst hrst řapíkatého celeru drobně nakrájeného | Celer řapíkatý | |
4 4 rajčátka nakrájená na osminky | Rajče červené čerstvé | 240 g |
1 1 mozzarella (nakrájená na plátky) | Mozzarella kravská | |
1 1 bílá cibule nakrájená na slabé proužky | Cibule čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
kousek kousek strouhaného Parmazánu na ozdobu (nemusí být) | Parmezán | |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
špetka špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
mléko dle potřeby, většinou není nutné | Mléko kravské polotučné 1,5% |