Nutriční hodnoty (Koláč se zelím a slaninkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 13 619 kJ / 3 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,88 g |
Tuky | 208,67 g |
– nasycené | 96,00 g |
– nenasycené | 107,39 g |
–– mononenasycené | 82,31 g |
–– polynenasycené | 25,08 g |
––– omega 3 | 1,68 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 8,91 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 257,58 g |
– cukry | 51,38 g |
––– laktóza | 11,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
100 g 100 g Hery (nebo másla) | Margarín | 100 g |
200 g 200 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 hrst 1 hrst mražených hub (mohou být samozřejmě i čerstvé. Pokud máme sušené, předem je namočíme) | Hřib mražený | |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce másla nebo oleje | Máslo kravské | 10 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 větší cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
cca 400 g 400 g bílého kysaného zelí (když je příliš kyselé, propláchneme je vodou) | Zelí bílé kvašené | 400 g |
100 g 100 g sýra Goudy (plátky nebo strouhaný) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |