Nutriční hodnoty (Bramborovo-pšenično-žitný chleba (kváskový))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 860 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 9,51 g |
– nasycené | 1,70 g |
– nenasycené | 5,90 g |
–– mononenasycené | 0,90 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 22,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 379,82 g |
– cukry | 23,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
na něj smícháme lžíci lžíci žitného kvásku z lednice se 170 ml vody,170 g žitné chlebové mouky a necháme min. 6-12 hodin rozkvasit při pokojové teplotě, pak 1 lžíci vzniklého kvasu odebereme a dáme zpět do lednice na další použití a zbytek použijeme na pečení chleba | Kvásek žitný | |
250-270 250-270 ml vody (lepší je vodu smíchat se dvěma lžícemi bílého jogurtu tak, aby to dohromady dalo 250-270 ml) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
100 g 100 g žitné chlebové mouky jemně mleté | Mouka žitná hladká | 100 g |
400 g 400 g hladké mouky pšeničné | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
100-120 g 100-120 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 110 g |
3 3 lžičky soli (používám odměrku z domácí pekárny) | Sůl mořská | |
1 1 velká lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | |
1 1 velká lžíce celého kmínu | Kmín | |
1 1 velká lžíce lněného semínka (nemusí být) | Lněná semínka | |
1 1 velká lžíce chlebového koření z DM (nemusí být) | Kmín mletý | |
(když spěcháme, tak přidáme cca čtvrtinku droždí z kostky, těsto rychleji vykyne) | Droždí pekařské lisované |