Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborovo-pšenično-žitný chleba (kváskový))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 860 kJ /
1 879 kcal
Bílkoviny57,20 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny57,20 g
Tuky9,51 g
– nasycené1,70 g
– nenasycené5,90 g
–– mononenasycené0,90 g
–– polynenasycené5,00 g
––– omega 30,51 g
Vláknina22,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy379,82 g
– cukry23,10 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
na něj smícháme lžíci lžíci žitného kvásku z lednice se 170 ml vody,170 g žitné chlebové mouky a necháme min. 6-12 hodin rozkvasit při pokojové teplotě, pak 1 lžíci vzniklého kvasu odebereme a dáme zpět do lednice na další použití a zbytek použijeme na pečení chleba Kvásek žitný
250-270 250-270 ml vody (lepší je vodu smíchat se dvěma lžícemi bílého jogurtu tak, aby to dohromady dalo 250-270 ml) Jogurt kravský bílý 1,5%
100 g 100 g žitné chlebové mouky jemně mleté Mouka žitná hladká 100 g
400 g 400 g hladké mouky pšeničné Mouka pšeničná hladká 400 g
100-120 g 100-120 g vařených brambor ve slupce Brambor zimní 110 g
3 3 lžičky soli (používám odměrku z domácí pekárny) Sůl mořská
1 1 velká lžíce drceného kmínu Kmín mletý
1 1 velká lžíce celého kmínu Kmín
1 1 velká lžíce lněného semínka (nemusí být) Lněná semínka
1 1 velká lžíce chlebového koření z DM (nemusí být) Kmín mletý
(když spěcháme, tak přidáme cca čtvrtinku droždí z kostky, těsto rychleji vykyne) Droždí pekařské lisované

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.