Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s pórkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 153 kJ /
754 kcal
Bílkoviny15,98 g
– z toho živočišné bílkoviny2,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,88 g
Tuky49,74 g
– nasycené8,47 g
– nenasycené38,82 g
–– mononenasycené27,68 g
–– polynenasycené11,14 g
––– omega 33,41 g
Vláknina10,96 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy56,23 g
– cukry10,89 g
––– laktóza2,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) Droždí pekařské lisované 42 g
1 1 menší pórek Pórek čerstvý
2 2 středně velké brambory Brambor zimní 100 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
zeleninový vývar (nebo voda) Vývar zeleninový
40 g 40 g oleje (nebo másla) Olej řepkový 40 ml
40 g 40 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
50-100 ml 50-100 ml smetany na vaření (nebo mléka) Smetana kravská sladká 12% 75 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.