Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 153 kJ / 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,88 g |
Tuky | 49,74 g |
– nasycené | 8,47 g |
– nenasycené | 38,82 g |
–– mononenasycené | 27,68 g |
–– polynenasycené | 11,14 g |
––– omega 3 | 3,41 g |
Vláknina | 10,96 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 56,23 g |
– cukry | 10,89 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
40 g 40 g oleje (nebo másla) | Olej řepkový | 40 ml |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50-100 ml 50-100 ml smetany na vaření (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |