Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 698 kJ /
645 kcal
Bílkoviny32,38 g
– z toho živočišné bílkoviny11,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,06 g
Tuky27,89 g
– nasycené13,84 g
– nenasycené13,36 g
–– mononenasycené9,18 g
–– polynenasycené4,18 g
––– omega 30,77 g
Vláknina51,69 g
Cholesterol 88 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,61 g
Sacharidy40,98 g
– cukry18,33 g
––– laktóza4,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 šalotky Šalotka čerstvá
4 4 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
200 g 200 g baby špenátu Baby špenát 200 g
500 ml 500 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 500 ml
125 g 125 g ricotty Ricotta 125 g
1 1 hrst čerstvých lístků bazalky Bazalka čerstvá
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.