Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s řapíkatým celerem a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 698 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,06 g |
Tuky | 27,89 g |
– nasycené | 13,84 g |
– nenasycené | 13,36 g |
–– mononenasycené | 9,18 g |
–– polynenasycené | 4,18 g |
––– omega 3 | 0,77 g |
Vláknina | 51,69 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 40,98 g |
– cukry | 18,33 g |
––– laktóza | 4,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
4 4 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
200 g 200 g baby špenátu | Baby špenát | 200 g |
500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
125 g 125 g ricotty | Ricotta | 125 g |
1 1 hrst čerstvých lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |