Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s řapíkatým celerem, bazalkou a smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 629 kJ /
628 kcal
Bílkoviny16,59 g
– z toho živočišné bílkoviny12,81 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,78 g
Tuky50,77 g
– nasycené22,15 g
– nenasycené28,07 g
–– mononenasycené24,55 g
–– polynenasycené3,52 g
––– omega 30,17 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 91 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy24,28 g
– cukry6,54 g
––– laktóza0,82 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 400 g řapíkatého celeru nakrájeného na drobné kousky Celer řapíkatý
1 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
250 250 smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
1 lžíce 1 lžíce sušeného česneku (nebo 1 stroužek) Česnek sušený 15 g
3 trojúhelníčky 3 trojúhelníčky smetanového taveného sýra Sýr tavený 36 g
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
3 lžíce 3 lžíce másla Máslo kravské 30 g
1 litr 1 litr horké vody Voda 1000 ml
bílý pepř Pepř bílý
sůl Sůl mořská
špetka špetka muškátového květu Muškát květ sušený
čerstvá bazalka (10 lístků) Bazalka čerstvá
pažitka Pažitka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.