Nutriční hodnoty (Bramboráková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,24 g |
Tuky | 22,70 g |
– nasycené | 11,27 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 4,17 g |
–– polynenasycené | 4,83 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 11,34 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 43,22 g |
– cukry | 7,87 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 l 2 l masového vývaru (hovězí, vepřový) | Vývar masový | 2000 ml |
2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
polohrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | |
trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
Podravka (podle chuti) | Kořenící směs sypká | |
medvědí česnek (petrželka, pažitka ) | Česnek medvědí čerstvý |