Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Červená čočka naplacato)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie5 025 kJ /
1 201 kcal
Bílkoviny62,33 g
– z toho živočišné bílkoviny10,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny52,25 g
Tuky21,59 g
– nasycené6,54 g
– nenasycené12,32 g
–– mononenasycené8,70 g
–– polynenasycené3,63 g
––– omega 30,53 g
Vláknina53,95 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 268 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy167,46 g
– cukry7,50 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g červené čočky uvařené podle návodu Čočka červená neloupaná 200 g
5 stroužků 5 stroužků rozmačkaného česneku (nebo podle chuti) Česnek čerstvý 35 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
3 lžíce 3 lžíce žitné mouky Mouka žitná hladká 45 g
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
mořská sůl podle chuti Sůl mořská
5 lžic 5 lžic jarní cibulky najemno nakrájené Cibulka jarní čerstvá 75 g
1 1 kávová lžička prášku do pečiva (nemusí být) Kypřící prášek 12 g
olivový olej na smažení Olej olivový
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 slabá lžička soli Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce jarní cibulky najemno nakrájené Cibulka jarní čerstvá 30 g
1 lžička 1 lžička olivového oleje (vše smíchat a vychladit). Olej olivový 5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.