Nutriční hodnoty (Bábovka třená s mramorováním)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 709 kJ / 3 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,37 g |
Tuky | 148,52 g |
– nasycené | 80,80 g |
– nenasycené | 56,34 g |
–– mononenasycené | 47,77 g |
–– polynenasycené | 8,57 g |
––– omega 3 | 0,65 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 453,13 g |
– cukry | 218,63 g |
––– laktóza | 7,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
15 dkg 15 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
15 dkg 15 dkg hladké mouky (dávám celozrnnou) | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva nebo lžička sody | Kypřící prášek | 6 g |
20 dkg 20 dkg cukru | Cukr bílý | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
12,5 dkg 12,5 dkg másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 125 g |
1,25 dcl 1,25 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |