Nutriční hodnoty (Jehněčí na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 19 645 kJ / 4 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 616,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 608,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
Tuky | 233,60 g |
– nasycené | 121,84 g |
– nenasycené | 89,96 g |
–– mononenasycené | 69,00 g |
–– polynenasycené | 20,96 g |
––– omega 3 | 2,30 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 22,40 g |
– cukry | 14,40 g |
––– laktóza | 11,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 kg 2 kg jehněčího s kostí (záda, krkovička) | Kost hovězí | 2000 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
300 g 300 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
4 lístky 4 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
150 ml 150 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
ocet | Ocet lihový | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý |