Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 636 kJ / 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,15 g |
Tuky | 55,54 g |
– nasycené | 35,56 g |
– nenasycené | 18,17 g |
–– mononenasycené | 15,12 g |
–– polynenasycené | 3,06 g |
––– omega 3 | 0,80 g |
Vláknina | 21,83 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 40,57 g |
– cukry | 25,55 g |
––– laktóza | 12,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
100 g 100 g kuřecích prsou | Kuře prso | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
600 ml 600 ml horkého drůbežího vývaru (nebo vody) | Vývar kuřecí | 600 ml |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 stonek 1 stonek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
cukr | Cukr bílý | |
šťáva z 1/3 šťáva z 1/3 citrónu | Citrón čerstvý | 30.00000089406967 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý |