Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí osso buco na víně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 405 kJ /
336 kcal
Bílkoviny2,20 g
– z toho živočišné bílkoviny1,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,87 g
Tuky1,50 g
– nasycené1,05 g
– nenasycené0,53 g
–– mononenasycené0,13 g
–– polynenasycené0,40 g
––– omega 30,07 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,67 g
– cukry16,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 silnější plátky osso buco ( zadní lýtko s kostí) cca 3 cm každý bylo toho cca 900 g Hovězí kližka s kostí
hrst hrst šalotek Šalotka čerstvá
300 ml 300 ml kvalitního červeného vína Víno červené suché 300 ml
čerstvá šalvěj Šalvěj čerstvá
tymián Tymián sušený
pár plátku plátku schwarzwaldské šunky ( není nutné) Šunka parmská
200 ml 200 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón popř demi glace Vývar hovězí 200 ml
2 PL 2 PL zavařeniny (šípková) Marmeláda meruňková 30 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.