Nutriční hodnoty (Hovězí osso buco na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 405 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,87 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 1,05 g |
– nenasycené | 0,53 g |
–– mononenasycené | 0,13 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,67 g |
– cukry | 16,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 silnější plátky osso buco ( zadní lýtko s kostí) cca 3 cm každý bylo toho cca 900 g | Hovězí kližka s kostí | |
hrst hrst šalotek | Šalotka čerstvá | |
300 ml 300 ml kvalitního červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
čerstvá šalvěj | Šalvěj čerstvá | |
tymián | Tymián sušený | |
pár plátku plátku schwarzwaldské šunky ( není nutné) | Šunka parmská | |
200 ml 200 ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón popř demi glace | Vývar hovězí | 200 ml |
2 PL 2 PL zavařeniny (šípková) | Marmeláda meruňková | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |