Nutriční hodnoty (Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 065 kJ / 2 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,40 g |
Tuky | 173,98 g |
– nasycené | 102,66 g |
– nenasycené | 61,22 g |
–– mononenasycené | 52,80 g |
–– polynenasycené | 8,42 g |
––– omega 3 | 1,01 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 143,60 g |
– cukry | 27,50 g |
––– laktóza | 21,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 12 krajíčků bílého toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 240 g |
cca 10 dkg 10 dkg změklého másla (část na vymazání zapékací misky) | Máslo kravské | 100 g |
hrušková povidla | Povidla | |
200 ml 200 ml tekuté smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
cca 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
pokrájené vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
cukr moučka | Cukr bílý | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
vanilkový lusk nebo vanilla bourbon | Vanilkové lusky |