Nutriční hodnoty (Špenátové houboše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 879 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 23,06 g |
– nasycené | 11,27 g |
– nenasycené | 9,20 g |
–– mononenasycené | 7,80 g |
–– polynenasycené | 1,40 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,71 g |
Sacharidy | 14,70 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek hub (čerstvé nebo mražené, lze použít i sušené, povařené asi 20 minut ve vodě) | Hřib čerstvý | 250 g |
cca 100 g 100 g strouhaného sýru (Eidam 30%) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
2-3 2-3 polévkové lžíce čerstvého sýru nebo domácí lučiny | Sýr hrudkový kravský | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
česnek | Česnek čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
instantní špaldová kaše (viz. foto) nebo strouhanka | ||
strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná | |
olej na smažení | Olej řepkový |