Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Domácí paštika z kachních jater)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 882 kJ /
928 kcal
Bílkoviny106,20 g
– z toho živočišné bílkoviny103,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,20 g
Tuky16,77 g
– nasycené5,41 g
– nenasycené7,01 g
–– mononenasycené4,73 g
–– polynenasycené2,28 g
––– omega 30,05 g
Vláknina8,83 g
Cholesterol 2,60 g
Sodík 409 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy33,65 g
– cukry13,69 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kachních jater Játra kachní 500 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
150 ml 150 ml portského vína Víno portské 150 ml
máslo (nebo kachní, či husí sádlo) Máslo kravské
2 2 hrstky sekaných mandlí Mandle loupané
dle chuti např. hrst kaparů (sušených malých ovocných plodů) Kapary
brusinek Brusinky zavařené
čerstvá petrželka na ozdobu Petržel nať čerstvá
hotové paštikové koření (nebo kdo dává přednost čerstvým bylinkám stačí špetka nasekaného tymiánu, bobkového listu, bazalky, špetky muškátového oříšku, muškátového květu, drceného hřebíčku, pepře a soli) Provensálské koření

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.