Nutriční hodnoty (Chřestová polévka s pošírovaným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 306 kJ / 1 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 72,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 88,28 g |
– nasycené | 32,34 g |
– nenasycené | 37,14 g |
–– mononenasycené | 30,64 g |
–– polynenasycené | 6,50 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 2,16 g |
Sodík | 839 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 27,46 g |
– cukry | 5,46 g |
––– laktóza | 3,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek bílého chřestu (500 g) | Chřest bílý čerstvý | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |