Nutriční hodnoty (Špenátový salát s jahodami, avokádem a makovým dresinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 230 kJ / 1 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,56 g |
Tuky | 126,87 g |
– nasycené | 31,61 g |
– nenasycené | 93,42 g |
–– mononenasycené | 68,65 g |
–– polynenasycené | 24,77 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,18 g |
Sacharidy | 100,57 g |
– cukry | 79,09 g |
––– laktóza | 1,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 hrnků 6 hrnků čerstvého baby špenátu | Baby špenát | |
300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
1 1 avokádo | Avokádo čerstvé | |
100 g 100 g modrého sýra | Niva 50% t. v s. | 100 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku pražených mandlí | Mandle neloupané | 62.5 g |
1/2 1/2 malé červené cibule | Cibule červená čerstvá | 34.5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku olivového oleje | Olej olivový | 62.5 ml |
3 lžíce 3 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 45 ml |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžíce 1 lžíce máku | Mák modrý | 15 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 3 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |