Nutriční hodnoty (Uzená pečeně na dvě varianty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 381 kJ / 2 003 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 99,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,86 g |
Tuky | 132,94 g |
– nasycené | 75,40 g |
– nenasycené | 54,19 g |
–– mononenasycené | 47,93 g |
–– polynenasycené | 6,27 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 9,85 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 65,77 g |
– cukry | 52,90 g |
––– laktóza | 9,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g uzené vepřové pečeně vcelku, bez kosti | ||
400 g 400 g hovězího zadního masa | Hovězí kýta | 400 g |
70 g 70 g uzené slaniny nebo špeku | Špek | 70 g |
200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
6 6 čerstvých bobkových listů | Bobkový list sušený | |
čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
tymián | Tymián sušený | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 PL 2 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
2 PL 2 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
strouhaný muškátový oříšek asi dvě špetky špetky | Muškátový oříšek | |
1 kelímek 1 kelímek smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |