Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 234 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny83,35 g
– z toho živočišné bílkoviny7,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny76,28 g
Tuky75,16 g
– nasycené28,81 g
– nenasycené42,38 g
–– mononenasycené26,53 g
–– polynenasycené15,85 g
––– omega 30,68 g
Vláknina44,68 g
Cholesterol 116 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy336,69 g
– cukry24,04 g
––– laktóza9,58 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
0,5 kg 0,5 kg čerstvých žampionů Žampion čerstvý 500 g
cibule Cibule čerstvá
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g
60-80 g 60-80 g mandlí Mandle neloupané 70 g
1/4 1/4 celeru Celer bulva čerstvá 135 g
400 g 400 g těstovin Těstoviny pšeničné 400 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1/2 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek
maličká špetka špetka skořice Skořice ceylonská
250 ml 250 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.