Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 234 kJ / 2 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 76,28 g |
Tuky | 75,16 g |
– nasycené | 28,81 g |
– nenasycené | 42,38 g |
–– mononenasycené | 26,53 g |
–– polynenasycené | 15,85 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 44,68 g |
Cholesterol | 116 mg |
Sodík | 273 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 336,69 g |
– cukry | 24,04 g |
––– laktóza | 9,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 kg 0,5 kg čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
cibule | Cibule čerstvá | |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
60-80 g 60-80 g mandlí | Mandle neloupané | 70 g |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
400 g 400 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1/2 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
maličká špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |