Nutriční hodnoty (Balkánské koule s ajvarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 541 kJ / 2 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 110,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 166,47 g |
– nasycené | 62,67 g |
– nenasycené | 96,03 g |
–– mononenasycené | 67,88 g |
–– polynenasycené | 28,15 g |
––– omega 3 | 1,49 g |
Vláknina | 23,20 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 123,50 g |
– cukry | 25,10 g |
––– laktóza | 17,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého drůbežího masa | Kuřecí separát | 500 g |
6 6 vrchovatých lžic hotové bramborové kaše | Kaše bramborová instantní | |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
6 lžic 6 lžic strouhanky nebo podle potřeby | Strouhanka pšeničná | 90 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
Solamyl na obalení | Bramborový škrob | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
350 ml 350 ml ajvaru | Ajvar | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
300 ml 300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
2 2 velké stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
sůl a čerstvá bazalka podle chuti | Bazalka čerstvá | |
100 g 100 g strouhaného balkánského sýru nebo Fety | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |