Nutriční hodnoty (Babiččiny mrkvánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 430 kJ / 6 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,75 g |
Tuky | 264,75 g |
– nasycené | 123,94 g |
– nenasycené | 121,86 g |
–– mononenasycené | 75,06 g |
–– polynenasycené | 46,80 g |
––– omega 3 | 1,25 g |
Vláknina | 56,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 781,72 g |
– cukry | 390,10 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
50 g 50 g droždí | Droždí pekařské lisované | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
20 20 celých nebo mletých fenyklů | ||
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
sůl | Sůl mořská | |
500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
20 20 celých nebo mletých fenyklů | ||
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
150 g 150 g máku na posyp | Mák modrý | 150 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
sezamová semínka na posyp | Sezam loupaný |