Nutriční hodnoty (Květákovo-fenyklová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 734 kJ / 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,62 g |
Tuky | 3,77 g |
– nasycené | 0,97 g |
– nenasycené | 2,62 g |
–– mononenasycené | 1,66 g |
–– polynenasycené | 0,95 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 26,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 65,35 g |
– cukry | 21,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
1 bulva 1 bulva fenyklu | Fenykl hlíza | 540 g |
1-2 1-2 mladé karotky | Mrkev čerstvá | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
špetka špetka bílého mletého pepře | Pepř bílý mletý | |
sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
1000 ml 1000 ml vody | Voda | 1000 ml |