Nutriční hodnoty ("Chobotňáci" přímo od moře - rychlí a vynikající)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,13 g |
Tuky | 25,14 g |
– nasycené | 3,88 g |
– nenasycené | 21,20 g |
–– mononenasycené | 17,75 g |
–– polynenasycené | 3,45 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 7,96 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 22,99 g |
– cukry | 5,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g kalamár nebo chobotniček (nejlépe rovnou z rybího trhu na břehu moře) | Oliheň | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
větší lžíce lžíce dobrého rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
bylinky podle chuti | Petržel nať čerstvá | |
hrst hrst nakládaných oliv (nemusí být) | Olivy čerstvé zralé | |
parmezán | Parmezán | |
těstoviny | Těstoviny pšeničné |