Nutriční hodnoty (Boloňský květák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 581 kJ / 2 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,26 g |
| Tuky | 152,61 g |
| – nasycené | 47,38 g |
| – nenasycené | 96,82 g |
| –– mononenasycené | 73,06 g |
| –– polynenasycené | 23,76 g |
| ––– omega 3 | 4,19 g |
| Vláknina | 22,95 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 5,70 g |
| Sacharidy | 135,63 g |
| – cukry | 49,70 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 malý květák | Květák čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 425 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 8 lístků 8 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 250 ml 250 ml vývaru | Vývar masový | 250 ml |
| 200 g 200 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |