Nutriční hodnoty (Kližka v chutném sosíku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 838 kJ / 2 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 156,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,08 g |
Tuky | 136,70 g |
– nasycené | 65,83 g |
– nenasycené | 67,71 g |
–– mononenasycené | 58,10 g |
–– polynenasycené | 9,62 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 9,84 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 46,43 g |
– cukry | 32,72 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 750 g |
150 g 150 g Debrecínského špeku nebo jiné slaniny na prošpikování masa | Špek | 150 g |
200 ml 200 ml černého piva Velkopopovický kozel, může být i jiná značka | Pivo tmavé 10ᵒ | 200 ml |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce marmelády z červeného rybízu | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
1 1 silnější kolečko citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cca 3 3 m nitě přeložené na polovinu (na utažení masa) |