Nutriční hodnoty (Jehněčí na jalovci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 219,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,44 g |
Tuky | 346,98 g |
– nasycené | 186,51 g |
– nenasycené | 150,02 g |
–– mononenasycené | 131,69 g |
–– polynenasycené | 18,33 g |
––– omega 3 | 1,20 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
– cukry | 41,66 g |
––– laktóza | 19,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg jehněčího plecka | Jehně plec | 1000 g |
200 g 200 g uzeného špeku | Špek | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
1 hrst 1 hrst jalovce | Jalovec sušený | |
10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
1 lžíce 1 lžíce rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce tymiánu | Tymián sušený | 15 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
300 g 300 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 300 g |
300 g 300 g celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
500 ml 500 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
hladká mouka (nebo suchá jíška na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | |
brusinky na talíř | Brusinky zavařené |