Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 704 kJ /
1 841 kcal
Bílkoviny54,02 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,02 g
Tuky10,29 g
– nasycené1,56 g
– nenasycené7,12 g
–– mononenasycené1,74 g
–– polynenasycené5,38 g
––– omega 30,50 g
Vláknina30,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy368,04 g
– cukry17,92 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek (250ml) žitné mouky Mouka žitná hladká 250 g
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
1 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
1/2 1/2 hrnku grahamové mouky (nemusí být klidně použijte 2 celé hrnky polohrubé mouky) Mouka pšeničná celozrnná hrubá
1 lžička 1 lžička čerstvě drceného kmínu (voní líp než drcený z obchodu) Kmín mletý 5 g
1 lžička 1 lžička čerstvě drceného koriandru (není nutné) Koriandr semena 5 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného droždí nebo lžička kvásku (v případě použití kvásku doporučuji dát kvásek až úplně nakonec) Droždí sušené 2.5 g
2 lžičky 2 lžičky octa (jen pokud se peče s droždím v případě použití kvásku nedávat) Kvásek pšeničný 10 ml
2 hrnky 2 hrnky studené vody (u kvásku doporučuju vlažnou rychleji to kyne) Kvásek pšeničný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.