Nutriční hodnoty (Jablková bábovka - výborná a jednoduchá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 815 kJ / 4 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,24 g |
Tuky | 159,78 g |
– nasycené | 16,63 g |
– nenasycené | 128,81 g |
–– mononenasycené | 88,44 g |
–– polynenasycené | 40,37 g |
––– omega 3 | 10,93 g |
Vláknina | 26,35 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 606,50 g |
– cukry | 247,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 375 g |
2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
trochu trochu mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |