Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s kořenovou zeleninou, paprikou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 345 kJ / 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,23 g |
Tuky | 29,93 g |
– nasycené | 14,06 g |
– nenasycené | 12,18 g |
–– mononenasycené | 9,88 g |
–– polynenasycené | 2,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 25,14 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 27,79 g |
– cukry | 17,35 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 jarní cibulka i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
2 kostky 2 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g |
sůl | Sůl mořská | |
kari koření | Kari | |
pepř | Pepř černý | |
1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
krupička | Krupice pšeničná jemná | |
voda | Voda | |
bylinky | Petržel nať čerstvá |