Nutriční hodnoty (Paella mixte)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 474 kJ / 5 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 169,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 159,97 g |
– nasycené | 24,62 g |
– nenasycené | 127,47 g |
–– mononenasycené | 39,43 g |
–– polynenasycené | 88,03 g |
––– omega 3 | 1,39 g |
Vláknina | 39,95 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 9,16 g |
Sacharidy | 782,15 g |
– cukry | 96,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5-6 5-6 vepřových žebírek | Vepřová žebra | |
8 8 kuřecích stehýnek | Kuře stehno s kůží | |
6 6 chipolatas | ||
500-600 gr 500-600 gr mušlí slávek | Slávky neloupané | 550 g |
500 gr 500 gr škeblí | ||
10 10 zelených živých krabů (dodávají výbornou chuť) | Krab živý | |
300-400 gr 300-400 gr kalamářů | Oliheň | 350 g |
300-500 gr 300-500 gr krevet | Krevety loupané | 400 g |
10-20 ks 10-20 ks langustinek (pokud seženete) | ||
1 1 velká kapie (červená nebo zelená) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 konzerva 1 konzerva zelených fazolových lusků (není nutné) | Fazolky čerstvé | |
1 1 malá konzerva hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
2-3 gr 2-3 gr šafrán (důležitý pro typickou chuť) | Šafrán sušený | 2.5 g |
500 gr 500 gr rajčatové omáčky v krabici či konzervě | Protlak rajčatový | 500 g |
800-900 gr 800-900 gr rýže (nejlépe kulatá) | Rýže bílá | 850 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
100 - 150 ml 100 - 150 ml olivový a slunečnicový olej (půl na půl) | Olej slunečnicový | 125 ml |