Nutriční hodnoty (Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 45 804 kJ / 10 947 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 121,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,35 g |
Tuky | 508,67 g |
– nasycené | 191,48 g |
– nenasycené | 285,26 g |
–– mononenasycené | 187,05 g |
–– polynenasycené | 98,21 g |
––– omega 3 | 11,64 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 3,36 g |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 3,61 g |
Sacharidy | 1 437,28 g |
– cukry | 1 133,50 g |
––– laktóza | 51,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
125 ml 125 ml oleje (slunečnicový) | Olej řepkový | 125 ml |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
150 g 150 g vanilkového pudinku (4 x 37g sáček) | Puding v prášku | 150 g |
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
1 kg 1 kg fondánu | Fondán | 1000 g |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |