Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 945 kJ /
465 kcal
Bílkoviny49,49 g
– z toho živočišné bílkoviny47,21 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,28 g
Tuky22,49 g
– nasycené5,54 g
– nenasycené10,80 g
–– mononenasycené8,66 g
–– polynenasycené2,13 g
––– omega 30,09 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 616 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,52 g
Sacharidy14,30 g
– cukry6,60 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
fazolové lusky Fazolky čerstvé
2 2 vejce (uvařená) Vejce slepičí 140 g
špek Špek
150 g 150 g uzeného masa Vepřová plec uzená 150 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1-2 1-2 vrchovaté PL polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá
1 lžička 1 lžička papriky pálivé Paprika pálivá 6 g
kmín Kmín
hrubozrnná sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
tymián Tymián sušený
libeček Libeček čerstvý
vývar (cca 1 l)) Vývar masový
ocet Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.