Nutriční hodnoty (Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 945 kJ / 465 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,28 g |
Tuky | 22,49 g |
– nasycené | 5,54 g |
– nenasycené | 10,80 g |
–– mononenasycené | 8,66 g |
–– polynenasycené | 2,13 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 616 mg |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,52 g |
Sacharidy | 14,30 g |
– cukry | 6,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
fazolové lusky | Fazolky čerstvé | |
2 2 vejce (uvařená) | Vejce slepičí | 140 g |
špek | Špek | |
150 g 150 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 150 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1-2 1-2 vrchovaté PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
1 lžička 1 lžička papriky pálivé | Paprika pálivá | 6 g |
kmín | Kmín | |
hrubozrnná sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
tymián | Tymián sušený | |
libeček | Libeček čerstvý | |
vývar (cca 1 l)) | Vývar masový | |
ocet | Ocet lihový |