Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 255 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 56,07 g |
– nasycené | 29,19 g |
– nenasycené | 25,69 g |
–– mononenasycené | 18,50 g |
–– polynenasycené | 7,19 g |
––– omega 3 | 1,54 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 47,22 g |
– cukry | 22,52 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule (středně velká) | Cibule čerstvá | 70 g |
1 plátek 1 plátek červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 1 hřebíček | Hřebíček | |
1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 5 rajčat (nebo 1 rajský protlak) | Rajče červené čerstvé | 300 g |
1 1 mrkev (středně velká) | Mrkev čerstvá | 50 g |
cukr (množství podle každého) | Cukr bílý | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 špetka 1 špetka skořice (nebo perníkového koření) | Skořice ceylonská |