Nutriční hodnoty (Pórkové placičky - příloha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 529 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,36 g |
Tuky | 43,09 g |
– nasycené | 26,71 g |
– nenasycené | 14,73 g |
–– mononenasycené | 13,24 g |
–– polynenasycené | 1,48 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 195,63 g |
– cukry | 12,61 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor (oloupaných a nakrájených na kostky) | Brambor zimní | 1000 g |
3 3 pórky (očištěné a nakrájené na půl kolečka) | Pórek čerstvý | |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
olej | Olej řepkový |